Стало відомо, яке страхування слід придбати українським автомобілістам за кордоном

Деякі країни пропонують українцям безкоштовний поліс
Стало відомо, яке страхування слід придбати українським автомобілістам за кордоном
Автомобіль, кермо / Фото: Pexels
16 Березня 2022, 21:47
читать на русском

Українці, які виїхали за кордон на власному автомобілі, повинні придбати страховий захист на території країн перебування.

Про це повідомили в НБУ в Telegram.

Після перетину кордону українцям слід подбати про придбання страхового захисту на території країн перебування. Деякі держави пропонують українцям безкоштовний поліс або беруть на себе страховий захист українських водіїв, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що польські страховики ERGO, PZU та Warta надають поліси внутрішнього страхування цивільної відповідальності автовласників на 30 днів. Також на прикордонних пунктах із польського боку кордону можна знайти агентів цих компаній.

Своєю чергою безкоштовне страхове покриття шкоди, заподіяної незастрахованим українським транспортним засобом, протягом двох місяців після перетину українського кордону забезпечує Чеське страхове бюро.

До 31 травня цього року німецькі страховики покривають шкоду, заподіяну українськими автомобілістами внаслідок ДТП.

Німецький офіс Бюро "Зелена карта" відповідатиме за врегулювання збитків у разі аварій, а постраждалі в ДТП з вини українських водіїв мають звертатись до нього для відшкодування збитків, - йшлося в повідомленні.

Наголосили на тому, що українці на власних авто без полісів "Зелена карта" можуть перетнути кордони Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови.

Нагадаємо, у зв'язку з війною росії проти України українські громадяни можуть звертатися за міжнародним захистом в ЄС. Окрім відомого статусу біженця актуальним став ще один інструмент – "тимчасовий захист".

Читайте також

1