Велика Британія спрощує процедуру отримання віз для біженців з України

Перевірки безпеки українців й надалі триватимуть
Важливо
Велика Британія спрощує процедуру отримання віз для біженців з України
Біженці Фото: https://t.me/mvs_ukraine/9172
10 Березня 2022, 16:43
читать на русском

Велика Британія спростила процедуру отримання віз для українських біженців, зокрема перевела в онлайн. Це сталось після критики у зв'язку з повідомленнями про затримки в центрах обробки заяв.

Про це повідомляє BBC з посиланням на слова міністра внутрішніх справ Великої Британії Пріті Патель.

Зазначається, що з наступного тижня українцям з паспортами більше не потрібно відвідувати візовий центр перед поїздкою до Великобританії.

Українці з паспортами зможуть отримати дозвіл на в'їзд сюди повністю в режимі онлайн, де б вони не перебували, і зможуть здати свої біометричні дані вже у Великої Британії, - заявила Патель.

За її словами, перевірки безпеки українців, які бажають виїхати до країни, продовжуватимуться.

Причиною такого рішення стала критика системи Великої Британії. Зокрема деякі біженці, які дістались до французького портового міста Кале, лише там отримали повідомлення про прийом у Парижі або Брюсселі в рамках адміністративних процедур.

Патель додала, що у неї є дві ключові цілі при вирішенні цього питання: "По-перше, забезпечити безпеку британського народу. По-друге, зробити все можливе, щоб допомогти українцям".

Читайте також наш матеріал: Куди втікають українці від війни, яку розпочала Росія, і як їх зустрічають по той бік кордону

Читайте також

1