Стало відомо, якою буде цьогорічна зима в Україні

Холодний період в зимові місяці буде скорочуватись
Стало відомо, якою буде цьогорічна зима в Україні
Зима / Фото: Pexels
31 Серпня 2022, 12:52
читать на русском

Через зміну клімату важко прогнозувати, якою буде зима цього року.

Про це повідомила керівниця відділу клімату ГО "Екодія" Євгенія Засядько в інтерв’ю УНІАН.

Тобто наразі, на жаль, ніхто не може точно сказати, якою буде зима: дуже морозною, чи м'якою та безсніжною, - сказала Євгенія Засядько.

Вона зазначила, що через швидку зміну клімату у Франції пересохла одна з найбільших річок, а південь Європи страждає від сильної посухи та пожеж.

На жаль, це означає, що зміни клімату ніколи не відбувались так швидко. Тобто, через дії людства, температура піднімається так швидко, як досі ніколи не було в історії планети, - пояснила вона.

Це відбувається і в Україні. За її словами, "існує приказка, що цей рік був найхолоднішим, адже кожен наступний рік буде спекотнішим".

Вона переконана, що коливання температури не означатимуть спеку взимку, проте холодний період в зимові місяці буде скорочуватись.

З 2015-го року науковці всього світу говорять, що кожен рік стає спекотнішим за попередній. Тобто, щороку у визначені дні фіксуються нові температурні рекорди, - додала вона.

Нагадаємо, над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.

1