Стало відомо, якою буде погода до кінця тижня

Синоптики обіцяють відлигу
Стало відомо, якою буде погода до кінця тижня
Дощ, погода (фото: unsplash)
17 Грудня 2020, 08:12
читать на русском

Синоптики повідомили, якою буде погода в Україні до кінця тижня. Очікується відлига практично на всій території. Температура повітря становитиме близько нуля градусів.

17-го грудня потеплішає на Півдні та Заході  - до плюс п'яти градусів, а у східних областях буде прохолодніше 0-3 градуси морозу.

Опадів серйозних не передбачається, хіба що якась мряка і тумани блукатимуть і псуватимуть зір водіям. Хоча загалом ситуація із ожеледицею стала безпечнішою, проте все ж навіть невелике підмерзання може схопити тонким льодком - не поспішайте взувати слизькі кеди чи високі підбори, - повідомила синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За її прогнозом, у Києві 17-го грудня буде хмарно, проте без істотних опадів. Туман додаватиме противної вологості та сірості. У столиці переважно не слизько. Температура повітря вночі 0-1 градус морозу, вдень 0-2 градуси тепла.

Читайте також

Така погода з підвищеним атмосферним тиском, хмарністю та без суттєвих опадів домінуватиме до кінця тижня. Миколай явно приїде на автомобілі, бо на санчатах за такої погоди навряд чи він справиться, буксуватиме на асфальті або загрузне у багнюці, - розповіла Діденко.

Згідно із прогнозом Українського гідрометцентру, сьогодні у більшості областей країни очікується хмарна погода. Стовпчики термометра покажуть плюсові значення по всій території.

погода на 17.12

Погода на 17.12 Фото: Укргідрометцентр

У наступні три доби в більшості областей без істотних опадів, лише 19 грудня на північному сході країни місцями невеликий мокрий сніг, - кажуть синоптики.

Погода на 19.12

Погода на 19.12 Фото: Укргідрометцентр

Вночі та вранці на Правобережжі місцями туман, на дорогах північно-східних областей подекуди ожеледиця.
Температура вночі та вдень від 3° морозу до 3° тепла (вночі у східних областях 0-5° морозу, вдень на крайньому півдні та заході країни 3-6° тепла).

Днями у Бердянську (Запорізька область) море вкрилося кригою. Це при тому, що у місті спостерігається плюсова температура.