Стан здоров’я політв'язня Марченка погіршується - Денісова

Йому протягом місяця не проводили необхідний кваліфікований медогляд
Стан здоров’я політв'язня Марченка погіршується - Денісова
Олександр Марченко. Фото: правозахисний центр “Меморіал”
26 Травня 2021, 17:28
читать на русском

Стан здоров’я українця Олександра Марченка погіршується. Його незаконно засудила Росія до 10-ти років позбавлення волі нібито за шпигунство.

Він потребує гормональної терапії, яку йому було призначено після видалення щитоподібної залози. Попри те, що рідні та адвокати передають необхідні медпрепарати, адміністрація виправної установи Олександрові їх не надає, - написала вона.

За її словами, політв'язню протягом місяця не проводили необхідний кваліфікований медогляд.

Ненадання належної медичної допомоги Олександру вже призвело до значного погіршення стану здоров’я. Та ситуація може ускладнитися, адже попри його погане самопочуття, він двічі поміщався у штрафний ізолятор – загалом на термін 15 діб, - підкреслила Денісова.

Контекст. У грудні 2018 року так зване "міністерство держбезпеки "ДНР" схопило Олександра Марченка. Два місяці його тримали в ізоляторі на окупованій території. Щоб вибити інформацію, його катували.

Потім Марченка передали представникам ФСБ Росії. 30 квітня 2019 року проти українця порушили кримінальну справу за звинуваченням у “спробі військової контрабанди”. Після цього Марченко перевели в російське СІЗО, а в грудні 2019 року додали звинувачення в шпигунстві.

Читайте також

1