Starlink Ілона Маска презентував антену для яхт і кораблів

Вартість самого заліза становить 10 тисяч доларів, а щомісячна передплата ще п’ять тисяч
Starlink Ілона Маска презентував антену для яхт і кораблів
9 Липня 2022, 06:21
читать на русском

Супутниковий провайдер Starlink Ілона Маска представив потужну інтернет-тарілку Starlink Maritime для транспортних засобів у морі, серед яких човни, яхти й кораблі.

Про це повідомляє Engadget.

Провайдер супутникового Інтернету заявляє, що Starlink Maritime може забезпечити швидкість завантаження даних до 350 Мбіт/с у морі.

За словами Ілона Маска, тарілки Starlink Maritime відрізняються від своїх побутових аналогів. Це подвійні високопродуктивні термінали, які здатні підтримувати зв’язок під час потужного шторму в морі. Starlink Maritime були розроблені таким чином, щоб вони могли протистояти краплям солоної води, екстремальним вітрам та штормам.

Маск також зазначив, що SpaceX платила по 150 тисяч доларів на місяць за "набагато гірше Інтернет-з’єднання" на своїх кораблях.

Наразі Starlink Maritime працюватиме лише в прибережних водах США (не включаючи Аляску), Європи (за винятком більшої частини Норвегії, Швеції та Фінляндії), Австралії, Бразилії, Чилі, більшої частини південної частини Австралії та Нової Зеландії. Очікується, що в четвертому кварталі 2022 року та в наступному році Starlink розгорне підключення Starlink Maritime до ще більшої кількості місць у світі.

Нагадаємо, в Укрзалізниці вже протестували пілотний проєкт встановлення Starlink у потягах. У поїздах супутниковий інтернет від Starlink з'явиться до кінця 2022 року.

Читайте також