Став відомий новий управитель "трубопроводу Медведчука"

Трубопроводом управлятиме компанія "Укртранснафта"
Став відомий новий управитель "трубопроводу Медведчука"
Трубопровід Медведчука (Фото: zaxid.net)
16 Квітня 2021, 19:02
читать на русском

Національне агентство з розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом (АРМА) оголосило результати конкурсу, на якому обрали нового управителя "трубопроводу Медведчука". Ним стала державна компанія "Укртранснафта", яка належить "Нафтогазу".

Про це повідомила пресслужба АРМА.

Участь у конкурсі на управління частиною магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" брали лише дві компанії - "Укртранснафта", а також попередній власник продуктопроводу "Прикарпатзахідтранс". Останні подалися на конкурс попри те, що Вищий антикорупційний суд 23 лютого заборонив цій компанії користуватися та розпоряджатися трубопроводом.

Читайте також

Також в АРМА під час оголошення переможця наголосили, що новий управитель має більшу матеріально-технічну базу та кількість кваліфікованих фахівців, а крім того запропонував і найвигідніші умови.

Надалі АРМА мають оцінити активи та укласти договір з "Укртранснафтою".

Зважаючи на стратегічне значення активу, Агентство докладе максимум зусиль для якнайшвидшого виконання вказаних процедур, — заявили в агентстві.


Контекст. Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки України від 19 лютого, яким, зокрема, повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзападтранс". Загальна протяжність нафтопроводу, який повернувся у власність держави, становить 1433 км. Нафтопровід належав родині підсанкційного нардепа Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).