Стефанчук розповів, які найголовніші закони має розглянути Рада під час нової сесії

Важливо
Ця сесія може пройти під зіркою трьох "Д"
Важливо
8 Вересня, 09:29

Під час нинішньої сесії Верховної Ради планують ухвалити головні законопроєкти, зокрема щодо децентралізації, деолігархізації та дерадянізації. Будуть розглянуті законопроєкти про антикорупційну стратегію і держбюджет.

Про це розповів перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в етері телеканалу "Україна 24".

Ця сесія може пройти під зіркою трьох "д" – децентралізація, деолігархізація і дерадянізація нашого законодавства, і наведення ладу в правотворчій діяльності. Крім цього, звичайно, завдання №1 – це ухвалення бюджету на наступний рік, тому що це економічний паспорт нашого життя. І дуже приємно, що й уряд готується. Крім цього, цей законопроєкт – перший, що ґрунтується на середньостроковій бюджетній резолюції, яку прийнято на три роки, - зазначив Стефанчук.

Крім того, Рада розгляне й інші важливі теми. Зокрема в середині осені чи до кінця року планують ухвалити антикорупційну стратегію. Стефанчук наголосив, що це завдання №1.

Крім цього, я б говорив про те, що нам треба реагувати на епідеміологічну ситуацію в країні. В разі її загострення ми повинні бути готовими приймати відповідні законодавчі ініціативи, - додав віцеспікер.

Нагадаємо, що перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, що до парламенту планують внести блок законів щодо народовладдя. Серед найголовніших - це всеукраїнський і місцевий референдуми.

Читайте також наш матеріал: Разумков проти Зеленського та відставки в уряді: початок нового сезону в Раді

Читайте також