Стефанчук розповів, які найголовніші закони має розглянути Рада під час нової сесії

Ця сесія може пройти під зіркою трьох "Д"
Важливо
Стефанчук розповів, які найголовніші закони має розглянути Рада під час нової сесії
Верховна Рада (фото: УНІАН)
8 Вересня 2021, 09:29
читать на русском

Під час нинішньої сесії Верховної Ради планують ухвалити головні законопроєкти, зокрема щодо децентралізації, деолігархізації та дерадянізації. Будуть розглянуті законопроєкти про антикорупційну стратегію і держбюджет.

Про це розповів перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в етері телеканалу "Україна 24".

Ця сесія може пройти під зіркою трьох "д" – децентралізація, деолігархізація і дерадянізація нашого законодавства, і наведення ладу в правотворчій діяльності. Крім цього, звичайно, завдання №1 – це ухвалення бюджету на наступний рік, тому що це економічний паспорт нашого життя. І дуже приємно, що й уряд готується. Крім цього, цей законопроєкт – перший, що ґрунтується на середньостроковій бюджетній резолюції, яку прийнято на три роки, - зазначив Стефанчук.

Крім того, Рада розгляне й інші важливі теми. Зокрема в середині осені чи до кінця року планують ухвалити антикорупційну стратегію. Стефанчук наголосив, що це завдання №1.

Крім цього, я б говорив про те, що нам треба реагувати на епідеміологічну ситуацію в країні. В разі її загострення ми повинні бути готовими приймати відповідні законодавчі ініціативи, - додав віцеспікер.

Нагадаємо, що перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, що до парламенту планують внести блок законів щодо народовладдя. Серед найголовніших - це всеукраїнський і місцевий референдуми.

Читайте також наш матеріал: Разумков проти Зеленського та відставки в уряді: початок нового сезону в Раді

Читайте також