Зеленський має причини для розпуску парламенту - Стефанчук

Розпуск парламенту - це крайня межа
Зеленський має причини для розпуску парламенту - Стефанчук
Верховна Рада (фото: УНІАН)
3 Вересня 2021, 10:25
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський має причини для розпуску Верховної Ради.

Про це повідомив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук у програмі "Сьогодні Ввечері" на телеканалі "Україна 24".

Але питання в тому, чи воно буде здійснено, чи ні; чи воно вигідно, чи ні. Президент чітко дав зрозуміти, що допоки парламент, уряд, Офіс президента виконують програму президента, ми будемо існувати як єдина команда. Якщо ні… для нього пріоритет – ідея, час якої настав, - заявив Руслан Стефанчук. 

Стефанчук підтримав Зеленського, оскільки вважає це правильним підходом - не суб’єктивізуватись на тих чи інших питаннях, а виключно поставити в основу ефективну діяльність і досягнення тих цілей і чітких зрозумілих параметрів.

Якщо не досягаємо, то якимось чином діяти. Зрозуміло, що і розпуск парламенту, і зміна уряду – це крайні межі. Допоки я таких перспектив не вбачаю, - повідомив заступник.

Нагадаємо, 2 листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що не виключає розпуску нинішньої Верховної Ради, якщо буде "політичний колапс" і не буде підтримки у парламенті.

У партії "Слуга народу" вважають, що немає жодних підстав для дострокового розпуску Верховної Ради й позачергових виборів парламенту.

Народний депутат, член фракції "Слуга народу", голова комітету Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю Парламент.UA заявив, що виключати можливість розпуску парламенту не варто.