Стефанчук виступив за запровадження онлайн-голосувань у Раді

Онлайн-голосування є технічним питанням
Важливо
Стефанчук виступив за запровадження онлайн-голосувань у Раді
Руслан Стефанчук (фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)
13 Грудня 2021, 13:43
читать на русском

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підтримав ідею запровадження онлайн-голосувань у парламенті.

Про це розповів Руслан Стефанчук, передає "Інтерфак-Україна".

Коли два роки тому я вніс ідею про можливість онлайн-голосувань у ВР, багато колег відразу сприйняли її негативно, що, мовляв, це неправильно, що це приниження прав опозиції... Може так статися, що через пандемію в парламенті не збереться 226 депутатів, або щось станеться із приміщенням унаслідок якоїсь умовної воєнної агресії на Грушевського, 5. Ми - єдиний законодавчий орган, і ми не маємо варіанту, щоб у разі чого все-таки зібратися й ухвалити важливе для держави рішення, - сказав Руслан Стефанчук.

За його словами, можна обмежити перелік рішень, які будуть представлені на онлайн голосуванні. Також він назвав онлайн-голосування технічним питанням.

Думаю, міністр цифрової трансформації найближчим часом представить концепцію: як він це бачить і які технічні рішення потрібні для цього. Якщо в нас буде гарантія від провідних компаній і технічне рішення, до якого буде довіра, то варто спробувати на якомусь рівні почати впроваджувати. Важливо, щоб у критичних ситуаціях у нас були запобіжники, - додав Стефанчук.

Нагадаємо, в Україні планують провести онлайн-вибори президента паралельно зі звичайним голосуванням.