Степанов: підвищені зарплати медиків не внесли у проєкт бюджету

За словами міністра, лікарі отримують найнижчу заробітну плату в країні
Головне
Степанов: підвищені зарплати медиків не внесли у проєкт бюджету
Максим Степанов Фото: Фейсбук
30 Листопада 2020, 11:31
читать на русском

Поданий Міністерством охорони здоров'я бюджетний запит на 2021 рік передбачає зростання зарплат медиків. Проте у редакції держбюджету, яку Кабмін подав на розгляд Верховної Ради, кошти на підвищення зарплат медикам не передбачені.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) повідомив під час брифінгу 30 листопада.

Поданий МОЗ бюджетний запит на 2021 рік передбачає, що зарплата лікаря у наступному році становитиме 23 тис. грн, середнього медперсоналу – 17 тис. грн, молодшого медперсоналу – 12 тис. грн. Проте у редакції держбюджету, яку Кабмін подав на розгляд Верховної Ради, кошти на підвищення зарплат медикам не передбачені, - зазначив міністр.

Читайте також

За його словами, лікарі отримують найнижчу заробітну плату в країні. Як приклад, він навів випадок з обласної лікарні у Житомирі, де він відвідав реанімацію неврологічного відділення. Там лікарка, яка займається хворими на гострий мозковий інсульт, без доплат отримує 5800-6000 тис. грн.

Будь-яка інша європейська країна за таку роботу платить 5-6 ти. євро, тобто в 30 разів більше, – додав Степанов.

Нагадаємо, днями виконувач обов`язків міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет пообіцяв освітянам двічі підвищити зарплати. Однак стало відомо, що Кабінет міністрів зупинив до 31 грудня 2021 року реалізацію постанови про зростання зарплат вчителів на 20-70%.

1