Степанов прокоментував інцидент з медичними працівниками у Києві

У Києві неадекватний чоловік напав на фельдшерів
Степанов прокоментував інцидент з медичними працівниками у Києві
Автомобіль швидкої допомоги Фото: Автоспецпром
22 Грудня 2020, 11:24
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов після інциденту із нападом на працівників швидкої допомоги у Києві запропонував посилити відповідальність за подібні злочини.

На брифінгу очільник МОЗу зазначив, що відповідний законопроєкт вже розроблений і знаходиться у Верховній Раді.

Такі речі неприпустимі. Лікар не може відмовитися від надання медичної допомоги. Коли є виклик, вони їдуть і виконують свою роботу. Для медичних працівників має бути наданий статус як у журналістів, або в інших службовців, щодо виконання своїх обов'язків, – сказав міністр (досьє Степанова).

Читайте також

Степанов вважає, що подібні напади на медичних працівників повинні каратися більш суворо. А виїзд бригад швидкої повинен супроводжуватися правоохоронцями.

Відповідні зміни до законодавства вже розроблені та є у Верховній Раді. Міністерство охорони здоров'я розробило зміни до відповідних законів і вони проходять погодження, в яких передбачено, що за потреби медичних працівників буде надаватися супровід національної поліції для здійснення виклику, – сказав він.

Нагадаємо, у Києві п'яний чоловік викликав "швидку допомогу" і побив медиків, які приїхали на виклик.  Внаслідок цього двоє медиків отримали тілесні ушкодження.

1