Степанов закликав Раду підтримати штрафування за відсутність масок

У проєкті закону визначена сума штрафу від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень
Степанов закликав Раду підтримати штрафування за відсутність масок
голова МОЗ Максим Степанов (фото: УНІАН)

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов просить народних депутатів підтримати урядовий законопроєкт про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів.

Про це він заявив під час брифінгу 31 жовтня.

Розуміючи, що в нас достатньо хромає система контролю, ще в липні урядом був поданий законопроєкт до Верховної Ради щодо посилення відповідальності за недотримання всіх протиепідемічних заходів, а саме щодо носіння масок, - нагадав Степанов.

Законопроєкт передбачає, що контроль за дотриманням протиепідемічних правил будуть забезпечувати органи Національної поліції, Держпродспоживслужби та місцевого самоврядування.

Читайте також

За його словами, у проєкті закону визначена сума штрафу за не носіння масок у відповідних закладах та спорудах. Він складає від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень.

Як уточнив очільник МОЗ (досьє Максима Степанова), цей законопроєкт Рада ще не розглянула. Тому він цього тижня звернувся до голови парламенту Дмитра Разумкова, а тепер ще й до депутатів — просить нарешті підтримати та проголосувати на наступному пленарному тижні цей законопроєкт, щоб він вступив у дію.

Міністр назвав цю урядову ініціативу "дуже необхідною в цей час, коли в нас таке стрімке зростання COVID". Додає, що цей законопроєкт свого часу розробили в Міністерстві юстиції, але для МОЗ він "дуже важливий".

Нагадаємо, за минулу добу, 30 жовтня, в Україні коронавірусне захворювання COVID-19 підтвердили у 8 752 людей.

1