Стіна чотириповерхового будинку впала у Харкові на тротуар - фото

Під час інциденту дивом ніхто не постраждав
Стіна чотириповерхового будинку впала у Харкові на тротуар - фото
Обвал стіни будинку у Харкові Фото: suspilne.media
4 Січня 2022, 13:07
читать на русском

Зранку в Основ’янському районі Харкова обвалилася стіна чотириповерхового будинку.

Як повідомляють очевидці у Телеграм-каналах, будинок був розселеним, у ньому знаходилися офісні приміщення колишнього заводу "Авторучка", що знаходяться на приватній території.

Попередньо - обвалення сталося через будівлю будівництва, що почалося поряд з обвалом.

Обласна поліція повідомляє, що інцидент трапився о 11:30 на проспекті Гагаріна.

Стався обвал стіни чотириповерхового будинку. Встановлено, що будівля, у якій розташовувались офісні приміщення, готувалася під знесення та не використовувалась. Інформація про подію зареєстрована в Єдиному обліку. На місці події працює слідчо-оперативна група та співробітники ДСНС. Причини та всі обставини події встановлюються, - йдеться у повідомленні.

За даними "Суспільного", перший заступник міського голови Олександр Новак повідомив, що у будинку обвалилася стіна з першого по четвертий поверх. На місце події викликали представника власника.

Будівля не є комунальним майном, - пояснив чиновник.

Новак сказав, що в будинку розміщені колишні промислові будівлі, проте тут не було людей.

Не зрозумілі поки причини обвалу, викликали слідчих, ДСНС, вони дивляться на ситуацію. Буде встановлена причина й буде зрозуміло, чому це сталося. У дворі проводяться роботи з будівництва, вирито котлован. Будуть перевірятися підстави для будівництва, чи є дозволи, – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2021 року у Харкові загорівся шестиповерховий житловий будинок з дерев'яними стінами, перегородками та перекриттям. У результаті охоплені вогнем дерев'яні конструкції даху почали руйнуватися.

Читайте також