Стосовно нардепа-слуги Халімона проводять розслідування

Наразі відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань
Головне
Стосовно нардепа-слуги Халімона проводять розслідування
Павло Халімон біля свого будинку
8 Лютого 2023, 12:22
читать на русском

НАБУ і САП проводять розслідування стосовно придбання елітної нерухомості народним депутатом Павлом Халімоном.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі журналіст Олег Новіков.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі мені підтвердили, що керівництво Офісу генерального прокурора погодила рапорт, в якому просили порушити провадження про ймовірне незаконне збагачення народного депутата "слуг народу" Павла Халімона. Наразі відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. - написав Новіков.

Нагадаємо, вже колишній заступник керівника голови парламентської фракції "Слуга народу" Павло Халімон опинився у центрі скандалу, придбавши будинок на Печерських пагорбах у центрі столиці. При цьому коштував будинок суттєво нижче його ринкової вартості.

Великий будинок із земельною ділянкою в центрі Києва офіційно було оформлено на іншу особу, проте журналістам вдалося з'ясувати, що Халімон постійно проживає в цьому маєтку.

В червні 2022 року власницею будинку стала Анастасія Котеленець. Відповідно до договору купівлі-продажу, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10 млн 300 тис. грн, із яких вартість будинку становила 6,5 млн грн, а ділянки – 3,8 млн грн. Продавцем виступив архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко.

Проте, як виявилось,  це далеко не єдине майно Котеленець. Так, у 2021 році вона придбала 45 земельних ділянок у Чернігівській області загальною площею близько 80 гектарів Ціна купівлі виявилась не мала: наприклад, за одну ділянку площею 2 гектари Анастасія сплатила 29,8 тис. грн, за іншу аналогічної площі – 30 тис. грн. Цікаво, що жодних офіційних даних  про те, ким працює Котеленець немає, відомо лише що вона закінчила навчання у Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП).

1