Купив маєток на Печерську: "слугу" Халімона звільняють з посади заступника голови партії

"Слуга народу" Павло Халімон купив будинок в п'ять-шість разів дешевше за вартість аналогічних маєтків на Печерську
Головне
Купив маєток на Печерську: "слугу" Халімона звільняють з посади заступника голови партії
Павло Халімон біля свого будинку
23 Січня 2023, 15:27
читать на русском

Заступник керівника голови парламентської фракції "Слуга народу" Павло Халімон опинився у центрі скандалу, придбавши будинок на Печерських пагорбах у центрі столиці. При цьому коштував будинок суттєво нижче його ринкової вартості.

Таку інформацію поширила Українська  правда.

Великий будинок із земельною ділянкою в центрі Києва офіційно було оформлено на іншу особу, проте журналістам вдалося з'ясувати, що Халімон постійно проживає в цьому маєтку.

За словами журналістів видання, в червні 2022 року власницею будинку стала Анастасія Котеленець. Відповідно до договору купівлі-продажу, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10 млн 300 тис. грн, із яких вартість будинку становила 6,5 млн грн, а ділянки – 3,8 млн грн. Продавцем виступив архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко.

Проаналізувавши сайти з продажу нерухомості можна зробити висновок, що подібні будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують суттєво дорожче  – близько 50–60 млн грн.

За таку ціну і сусіди у нардепа відповідні – зірки шоубізнесу, і люди, пов'язані з владою та великими грошима. Приміром, Микола Азаров, Володимир Литвин, а також настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло мають тут будинки.

Проте, як виявилось,  це далеко не єдине майно Котелець. Так, у 2021 році вона придбала 45 земельних ділянок у Чернігівській області загальною площею близько 80 гектарів Ціна купівлі виявилась не мала: наприклад, за одну ділянку площею 2 гектари Анастасія сплатила 29,8 тис. грн, за іншу аналогічної площі – 30 тис. грн. Цікаво, що жодних офіційних даних  про те, ким працює Котеленець немає, відомо лише що вона закінчила навчання у Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП).

Нагадаємо, Павло Халімон є заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Він був  раніше фінансовим директором ТОВ 2Прометей-газ 1". Обіймав посаду директора ТОВ "Агро-хаус". Працював начальником реєстраційної служби Прилуцького міськрайонного управління юстиції у Чернігівській області.

Тим часом в "Слузі народу" вже прийняли відставку депутата Верховної ради Павла Халімона з посади голови партосередку в Чернігівській області, повідомляє  пресслужба "Слуги народу".

Зазначається, що виконувача обов’язків голови Чернігівської обласної організації партії "Слуга Народу" буде призначено незабаром відповідно до статуту партії.

"Рішення про обрання нового голови обласної організації буде прийнято на конференції/зборах обласної організації у визначені статутом партії терміни", - пише пресслужба.

Крім того, за словами голови фракції "Слуга Народу" Давида Арахамії, Халімона звільнять з посади заступника голови фракції.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження за фактами ймовірного недекларування суддею Шостого апеляційного адміністративного суду Ярославом Василенком квартири в Москві та апартаментів у Севастополі, які належать його родині.

Читайте також

1