НАБУ відкрило кримінальне провадження проти судді Василенка, який має незадекларовану нерухомість в Криму

Квартири в окупованому Криму за російським паспортом купувала дружина судді
Головне
НАБУ відкрило кримінальне провадження проти судді Василенка, який має незадекларовану нерухомість в Криму
Ярослав Василенко
20 Січня 2023, 11:16
читать на русском

Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження за фактами ймовірного недекларування суддею Шостого апеляційного адміністративного суду Ярославом Василенком квартири в Москві та апартаментів у Севастополі, які належать його родині.

Про це повідомила програма “Схеми” із посиланням на відповідь НАБУ на запит журналістів.

"За результатами вивчення матеріалів згаданого у запиті журналістського розслідування Національне бюро зареєструвало кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України", – йдеться у відповіді бюро.

За даними розслідування, дружина судді Ярослава Василенка Олена має у власності дві квартири в Севастополі в ЖК "Аквамарин" з видом на море загальною площею 115 квадратних метрів. Дані про цю нерухомість внесені до російського реєстру переходу прав власності на нерухоме майно. Раніше ці апартаменти були оформлені на тещу судді Наталію Сороку. Водночас цікаво, що дружина судді стала власницею апартаментів за паспортом громадянки Російської Федерації який станом на зараз є чинним. При цьому суддя в своїй декларації жодним чином не згадував про російське громадянство дружини, хоча відповідна графа для цього передбачена.

Вартість майна сім'ї судді у Севастополі складає орієнтовно понад 17 мільйонів гривень.

Також  дружина та донька судді володіють квартирою у Москві на вулиці Льотчика Бабушкіна загальною площею 72 квадратних метри. Цю квартиру дружина та дочка судді також оформили за паспортами громадянок РФ у 2006 році. За даними агентств нерухомості, вартість частки дружини судді у цій квартирі становить приблизно 2,5 млн гривень. Однак суддя жодного разу не згадував про цю нерухомість у декларації.

Загалом суддя не задекларував майна на загальну суму близько 20 мільйонів гривень.

Нагадаємо, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Ярослав Василенко здійснив 25 подорожей у Крим з початку його окупації Росією та має незадекларовану нерухомість на березі Чорного моря у Севастополі.

Читайте також

1