Їздив до окупованого півострова 25 разів: журналісти знайшли нерухомість у Москві та в Криму ще в одного судді (відео)

Суддя Шостого апеляційного адмінсуду Ярослав Василенко здійснив 25 подорожей на півострів після його анексії
Головне
Їздив до окупованого півострова 25 разів: журналісти знайшли нерухомість у Москві та в Криму ще в одного судді (відео)
Ярослав Василенко
10 Січня 2023, 12:23
читать на русском

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Ярослав Василенко здійснив 25 подорожей у Крим з початку його окупації Росією та має незадекларовану нерухомість на березі Чорного моря у Севастополі.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів "Схем".

Апартаменти у Севастополі записані на дружину Василенка. При чому придбала вона у 2020 році за паспортом громадянки Російської Федерації.

При цьому Ярослав Василенко у своїй декларації не вказав наявність у дружини ані кримського майна, ані російського громадянства. Також родина судді має нерухомість у Москві, яка також незадекларована.

Дані щодо поїздок судді Ярослава Василенка журналісти отримали з російської бази про перетин кордону, куди окупаційна влада вносити інформацію про всіх, хто в’їжджає на півострів з боку материкової України. Так суддя відвідував Крим по кілька разів на рік з 2014 до 2021 року – загалом 25 разів. Сумарно з початку окупації він провів на півострові щонайменше 206 днів і судячи з його соцмереж, він там відпочивав і розважався.

Журналісти намагалися отримати коментар Ярослава Василенка, але наразі їм це не вдалося.

Нагадаємо, у заступника голови українського Верховного суду та очільника Касаційного господарського суду в його складі Богдана Львова виявили російське громадянство. 4 жовтня голова Верховного суду Всеволод Князєв відрахував суддю Богдана Львова із штату Верховного суду. Також журналісти "Схем" виявили двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе в Москві, якою володіють порівну, як стверджують, теща українського судді та його дружина Інна Львова. Суддя також мав частку в цій квартирі, але передав її у власність дружині за договором дарування, укладеним 2012 року.

Читайте також

1