В ОП відмовилися відповісти, чи позбавили українського громадянства суддю Львова

Раніше у судді Львова знайшли російський паспорт
Головне
В ОП відмовилися відповісти, чи позбавили українського громадянства суддю Львова
Богдан Львов / Фото: ics.gov.ua
21 Листопада 2022, 16:32
читать на русском

Офіс президента засекретив інформацію щодо того, чи припинив президент Володимир Зеленський українське громадянство колишнього судді Верховного суду Богдана Львова, у якого під час війни з РФ виявилось громадянство Росії.

Про це йдеться у відповіді Офісу президента на запит видання Українські Новини.

Щодо надання інформації стосовно громадянства України Б.Львова зазначаємо, що запитувана вами інформація є конфіденційною та стосується питання громадянства України іншої людини. Поширення зазначеної інформації може призвести до порушення прав та законних інтересів особи, завдати їм істотної шкоди", - йдеться у відповіді Офісу.

Разом з тим, Офіс додав, що відповідно до частин першої та другої статті 32 Конституції України ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди. Конфіденційна інформація відповідно до частини другої статті 21 Закону України "Про інформацію" може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи, у визначеному нею порядку, відповідно до передбачених нею умов.

Згідно з частиною другою статті 14 Закону України "Про захист персональних даних" поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Нагадаємо, у заступника голови українського Верховного суду та очільника Касаційного господарського суду в його складі Богдана Львова виявили російське громадянство. 4 жовтня голова Верховного суду Всеволод Князєв відрахував суддю Богдана Львова із штату Верховного суду. Також журналісти "Схем" виявили двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе в Москві, якою володіють порівну, як стверджують, теща українського судді та його дружина Інна Львова. Суддя також мав частку в цій квартирі, але передав її у власність дружині за договором дарування, укладеним 2012 року.

Читайте також

1