Стовпчики термометрів піднімуться до 20 градусів: синоптик про погоду на найближчі 10 днів

Через теплу погоду в Україні прогнозуються тумани.
Стовпчики термометрів піднімуться до 20 градусів: синоптик про погоду на найближчі 10 днів
Погода, туман, гори, вітер Фото: УНІАН
27 Жовтня 2022, 08:12
читать на русском

В Україні у найближчі 10 днів очікується тепла погода. Температура буде вище норми на 4-8 градусів, подекуди стовпчики термометрів підійматимуться вище +20°.

Про це в коментарі "Телеграфу" розказав синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, наприкінці жовтня, а також на початку листопада кількість опадів істотно знизиться порівняно з останньою декадою місяця. На тлі теплої погоди, антициклонального синоптичного поля та з урахуванням значного зволоження ґрунту в Україні можливі тумани.

26 жовтня невеликий хвильовий циклон принесе у більшу частину областей дощі, на Лівобережжі місцями інтенсивні. Досить швидко циклон покине межі України і вже з 27 жовтня на всій території встановиться антициклон із центром над Карпатами. Незначне падіння атмосферного тиску та проходження баричної улоговини 30 жовтня стане причиною посилення вітру, а також невеликих дощів у північних, центральних та східних областях. Проте вже з 31 жовтня атмосферний тиск знову підвищиться, а погода стабілізується, - наголошує Кібальчич.

За його словами, у найближчі 10 днів температура повітря в Україні буде відносно високою. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть +4°…+9°, вдень повітря прогріватиметься до +13°…+18°, на крайньому заході та на Одещині в окремі дні буде подолано позначку +20°.

Таким чином, середньодобова температура перевищить середні багаторічні показники на 5-7°С, а в окремих містах ще більше. З урахуванням очікуваних умов, можна сприймати цей період як "старе бабине літо", за яким зазвичай слідує впевнена перебудова атмосферної циркуляції на зимовий лад, - підсумував експерт.

Нагадаємо, вже на початку листопада слід чекати перших нічних "мінусів" та раннього снігу. Останні дні жовтня розпочнуть сезон похолодання, а в першій декаді листопада ймовірні нічні заморозки до -3 градусів.