Стріляли у спину: CNN показав кадри жорстокого вбивства мирних жителів під Києвом (відео)

Відеозапис долучено до матеріалів міжнародного розслідування воєнних злочинів армії РФ в Україні.
Стріляли у спину: CNN показав кадри жорстокого вбивства мирних жителів під Києвом (відео)
12 Травня 2022, 21:00
читать на русском

Американський телеканал CNN показав, як російські військові цинічно вбивають мирних жителів під Києвом.

Оприлюднений відеозапис датований 16 березня. На ньому п'ятеро російських солдатів зупиняє та обшукує власника місцевої фірми з торгівлі автомобілями, імені якого не називають, і 68-річного охоронця фірми Леоніда Пляца.

П’ятеро російських військових намагаються проникнути в приміщення автосалону – стріляють по замках і розбивають скло. Коли власник наближається з піднятими руками, вони зупиняють його і обшукують. Потім приходить Пляц, і його теж обшукують.

Після обшуку чоловіків відпустили, а потім стріляли у спини. Леонід Пляц загинув не одразу. Як видно на відео, він намагається піднятися і дійти до своєї охоронної будки й покликати допомогу. Повідомляється, що він помер від втрати крові.

Відео верифіковане CNN. Воно зібране з кількох камер навколо будівлі, і, хоча не має звуку, зображення чіткі. Це було боягузливе, холоднокровне вбивство двох беззбройних людей, - йдеться у повідомленні.

Наразі відеозапис долучено до матеріалів міжнародного розслідування воєнних злочинів армії РФ в Україні.

Нагадаємо, що українські силовики викрили російських бойовиків, які під час окупації Київської області знущалися з мирних мешканців села Бузова.

1