Строк дії закордонних паспортів українців продовжили на п'ять років

Нова вимога набирає чинності з 1 березня 2022 року
Головне
Строк дії закордонних паспортів українців продовжили на п'ять років
Закордонний паспорт громадянина України (фото: УНІАН)
2 Березня 2022, 12:34
читать на русском

З 1 березня 2022 року строк дії паспортів громадян України для виїзду за кордон може продовжуватись на 5 років.

Про це повідомила пресслужба Державної міграційної служби України.

Зазначається, що 28 лютого 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив відповідну постанову у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації та введення воєнного стану на всій території України.

Крім того, до паспортів батьків або законних представників здійснюється вклеювання фотокартки дітей із зазначенням їх персональних даних. Ця інформація посвідчує їхню особу та підтверджує громадянство України.

Продовження строку дії паспортів, вклеювання фотокарток дитини до паспортів батьків або законних представників, здійснюють територіальні органи/територіальні підрозділи ДМС, а також посольства та консульські установи України.

Але ворог підлий і підступний. Він націлений, у тому числі, і на заволодіння конфіденційною інформацією про громадян України. Ми свідомо прибрали адреси розташування наших територіальних підрозділів - це вимушений захід в інтересах національної безпеки, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав інституції Європейського союзу працювати над тим, щоб надати Україні статусу країни-кандидата, визнавши таким чином європейську перспективу України.

Читайте також