Суд арештував активи мобільного оператора "Київстар" - ЗМІ

Активи цієї компанії контролюють російські олігархи Фрідман, Авен та Косогов
Головне
Суд арештував активи мобільного оператора "Київстар" - ЗМІ
9 Жовтня 2023, 11:22
читать на русском

Суд заарештував 100% ПрАТ "Київстар", яке контролюється російськими олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd.

Про це пишуть Українські Новини з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

"Серед арештованих активів - 100% ПрАТ "Київстар", які контролюються (Михайлом Фрідманом, Петром Авеном та Андрієм Косоговим) олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd., а також належні вже самому "Київстару" частки в інших компаніях, зокрема ТОВ "Хелсі Україна", у розпорядженні якої медичні данні на більшість українців, які заключили декларацію з сімейним лікарем", - повідомив співрозмовник.

За даними джерел, саме ці олігархи контролюють, а не володіють 100%.

Нагадаємо, раніше, у червні, суд заарештував активи Фрідмана в компанії DS Group Ukraine, яка є "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International. В Україні дане підприємство є імпортером мінеральної води "Боржомі", яка представлена брендами "Моршинська" та "Миргородська".

Крім цього, в серпні детективи БЕБ склали повідомлення про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману щодо відмивання 100 млн гривень через український "Сенс Банк" (раніше "Альфа-банк"). У липні Національний банк України ухвалив рішення, яке дозволить передати "Сенс Банк" у власність держави. Сам Фрідман наразі перебуває під санкціями.

У серпні заступник глави ОП Шурма повідомив, що оператора мобільного зв'язку України "Київстар" можуть конфіскувати на користь держави вже найближчим часом. З його слів, для цього є дві причини: перше – його материнська компанія продовжує працювати на російському ринку. Друге – акціонерами оператора є підсанкційні росіяни, серед яких і Михайло Фрідман.

Читайте також

1