"Київстар" можуть націоналізувати найближчим часом - Шурма

Акціонерами оператора є підсанкційні росіяни
Головне
"Київстар" можуть націоналізувати найближчим часом - Шурма
17 Серпня 2023, 13:31
читать на русском

Оператора мобільного зв'язку України "Київстар" можуть конфіскувати на користь держави вже найближчим часом.

Про це повідомив заступник голови ОП Ростислав Шурма.

З його слів, для цього є дві причини: перше – його материнська компанія продовжує працювати на російському ринку. Друге – акціонерами оператора є підсанкційні росіяни, серед яких і Михайло Фрідман.

"Компанія "Київстар" нині за півкроку до конфіскації. Формально та юридично це має так статися... Якщо найближчими тижнями не буде ліквідовано критеріїв для конфіскації, то ніхто не робитиме вибіркові закони для окремої компанії", – сказав чиновник.

Нагадаємо, НБУ 20 липня ухвалив рішення про передачу "Сенс Банку" (раніше "Альфа-Банк") у власність держави, адже його власниками є російські підсанкційні олігархи. Мова йде про Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова.

В НБУ зазначали, що власники "Сенс Банку" мають зв'язок з режимом країни-агресора, а також до них були застосовані санкції в ЄС, Британії, Канаді, Швейцарії, Австралії, Новій Зеландії, які передбачають блокування активів.

Кабінет міністрів погодився з пропозицією НБУ та визначив Мінфін органом управління корпоративними правами за акціями "Сенс Банку", що належать державі.

Читайте також

1