Суд арештував заступника міністра оборони, який відповідав за закупівлі

Як альтернативний запобіжний захід визначено заставу 402 мільйони 600 тисяч гривень
Важливо
Суд арештував заступника міністра оборони, який відповідав за закупівлі
2 Лютого 2023, 18:30
читать на русском

Суд заарештував на 2 місяці ексзаступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова і визначив багатомільйонну заставу.

Про це пише видання УП з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Відомо, що за клопотанням ДБР 2 лютого Печерський районний суд Києва обрав Шаповалову запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, працівники ДБР за погодженням Офісу генпрокурора повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.

За даними слідства, Шаповалов лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн.

Шаповалов подав у відставку і був звільнений 24 січня на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для військових.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на угоду Міноборони повідомило, що міністерство закуповує ходові харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж вони коштують в магазині. Йдеться про харчування у військових частинах, які знаходяться далеко від лінії зіткнення. Особливо в угоді виділялися яйця за ціною 17 грн за штуку.

Вчора також стало відомо про низку інших махінацій із постачанням амуніції для військових. Так заступник директора держзакупівель Міноборони Хмельницький, колишній заступник міністра оборони Шаповалов та заступник "Промоборонекспорту" Терещенко отримали підозри

  • Хмельницький – за розтрату держкоштів на суму понад 100 млн. грн та забезпечення ЗСУ неякісними бронежилетами.
  • Шаповалов – за незаконні дії, внаслідок яких підрозділи ЗСУ не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд грн.
  • Терещенко - за фактом заволодіння незаконним шляхом коштів у розмірі понад $1 млн.

Читайте також