Суд Києва дозволив затримати самопроголошеного голову Криму Аксьонова

Російського окупанта звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України
Суд Києва дозволив затримати самопроголошеного голову Криму Аксьонова
Сергій Аксьонов Фото: facebook.com/aksenov.rk
30 Листопада 2021, 19:04
читать на русском

Київський апеляційний суд надав дозвіл на затримання самопроголошеного голови анексованого Криму Сергія Аксьонова, який обвинувачений одразу за сімома статтями КК України.

Про це повідомляє пресслужба установи.

Зазначається, що колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 4 жовтня 2021 року.

Вказаною ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання прокурора відділу Офісу Генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваного з метою приводу його для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану прокурором, задоволено, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 04 жовтня 2021 року скасовано, - кажуть у суді.

Повідомляється, що суд виніс нову ухвалу, якою клопотання прокурора про надання дозволу на затримання Аксьонова "з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено".


Контекст.  Крим був окупований Росією в результаті спецоперації при проведенні так званого "референдуму" у лютому-березні 2014 року.  Після окупації півострова російська влада призначила Аксьонова керівником захопленого Криму.

В Україні Аксьонова підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, зокрема, його звинувачують у насильницькій зміні чи повалення конституційного ладу, захопленні державної влади; у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України; у створенні та керуванням злочинної спільноти та участі в ній; у вчиненні теракту; у блокуванні транспортних комунікацій, а також захопленні транспортного підприємства; у захопленні державних або громадських будівель чи споруд.

Читайте також