Суд Москви дав ексголові "Нафтогазу" чотири роки умовно

Його визнали винним в особливо великому шахрайстві
Суд Москви дав ексголові "Нафтогазу" чотири роки умовно
Суд, вирок Фото: ВАКС
27 Листопада 2020, 15:25
читать на русском

Басманний суд Москви засудив колишнього главу "Нафтогазу" Ігоря Бакая до чотирьох років умовного ув'язнення.

Його визнали винним в особливо великому шахрайстві, передає "Комерсант".

Він визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 159 КК РФ, і йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки. Відповідно до ст. 73 КК РФ призначене покарання постановлено вважати умовним з іспитовим терміном чотири роки, - повідомила пресслужба Басманного суду Москви.

Нагадаємо, колишній керівник НАК "Нафтогаз України", колишній керівник Державного управління справами України Ігор Бакай був заарештований в Москві у 2017 році за звинуваченням в особливо великому шахрайстві. З санкції суду він поміщений до СІЗО "Бутирка".

Читайте також

Колишньому чиновнику слідчі московської поліції інкримінують неповернення великих кредитів на кілька мільярдів рублів, які він брав як у приватних осіб, так і у банківських структур. Збиток, інкримінований обвинуваченому, оцінюється в 630 млн рублів.

Як випливає з судових документів, ще у 2014 році Бакай виступав поручителем по позиці у ТОВ "Індустріальна компанія "Російські ведмеді" 12 млн доларів. Гроші видавалися під 10% річних терміном на півроку, але повернуті нібито так і не були.