Суд не визнав санкції каналів Медведчука порушенням прав громадян

Важливо
Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти робочих днів
Важливо
19 Березня, 19:45
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відмовився визнати санкції щодо телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна" порушенням прав громадян.
Про це повідомляє пресслужба суду.

Зазначається, що під час розгляду справи суд перевіряв, чи є втрата доступу до інформаційних програм, які транслюють ці телеканали, порушенням прав позивача, гарантованих статями 8, 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення сторін та дослідивши матеріали справи, суд ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні позовних вимог громадянина, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти робочих днів. Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Великої Палати Верховного суду протягом 30 днів із дня складання повного тексту рішення.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"