Суд не знає, як розслідувати дії Зеленського, які призвели до загибелі морпіха Журавля - відео

Судове засідання у справі Ярослава Журавля перенесли на 17 лютого
Головне
Суд не знає, як розслідувати дії Зеленського, які призвели до загибелі морпіха Журавля - відео
Сергій Журавель, батько загиблого морпіха Ярослава Журавля (Фото: Цензор.нет)
2 Лютого 2021, 19:13
читать на русском

Печерський районний суд Києва переніс на 17 лютого засідання за скаргою Сергія Журавля, батька українського морпіха Ярослава Журавля, загиблого в зоні ООС.

Про це повідомило видання Цензор.НЕТ.

Сьогодні, 2 лютого, Печерський суд Києва зібрався у справі за позовом батька загиблого в ООС морпіха Журавля. Суд мав дати відповідь, як саме ДБР має розслідувати дії президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського), які призвели до загибелі українського військового в зоні ООС. Однак, у суду не було жодних думок з цього приводу, тож засідання перенесли на 17 лютого.

ДБР має внести цю справу до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а потім справу відразу закривати, тому що чинний президент, - спрогнозував майбутнє батько Ярослава Журавля.

Також Сергій Журавель розповів, що після подання позову слідчі "заворушилися" тільки зараз, через п`ять місяців після трагедії.

Зараз усе заворушилося. Чому пів року ніхто нічого не повідомляв? П'ять місяців 10 днів нічого. Зараз прийшли листи з Краматорська, що десь там триває слідство спільно з ДБР. Якийсь 3-й відділ з Маріуполя, що там теж триває слідство. Ніхто нічого не повідомляв, не говорив, а тут почали все повідомляти - розповів батько Ярослава Журавля.

Сергій Журавель та його однодумці також заявили, що бояться, щоби в ході розслідування, які проводить ДБР, не зробили винними загиблих воїнів і тих, хто намагався їх евакуювати. Такі побоювання у рідних загиблого виникли після того, як головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у інтерв`ю назвав дії військових самодіяльністю і заявив, що наказу на розвідку у "сірій зоні" не було. Таким чином Хомчак переклав вину за їхню загибель на самих же військових.

Читайте також

Нагадаємо, 13 липня Штаб ООС повідомив, що біля населеного пункту Зайцеве в районі Горлівки під час виконання бойового завдання український військовий підірвався на вибухівці і загинув. Для евакуації тіла на місце вирушили троє інших військових. Однак по ним бойовики відкрили вогонь на ураження. В результаті військовий медик загинув, один військовослужбовець був поранений, ще один отримав контузію. Пораненим бійцем і був Ярослав Журавель. Опісля обстрілу поранений він залишився на полі бою без допомоги. Три дні поспіль росіяни не давали проводити пошукову операцію. Спочатку його бачили із дрона української розвідки, однак вже приблизно 16 липня стало зрозуміло, що сержант загинув від поранень. 21 липня тіло сержанта було передано на контрольовану урядом України територію.

У грудні 2020 року Печерський райсуд Києва задовольнив скаргу Сергія Журавля, батька загиблого в зоні ООС українського морпіха Ярослава Журавля, і зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити справу за статтею про бездіяльність президента України Володимира Зеленського, що спричинило загибель українського морпіха Ярослава Журавля.

Потім слідчі ДБР звернулися до судді з проханням роз'яснити, як їм проводити розслідування щодо чинного президента. Сьогодні, 2 лютого, суд мав дати роз'яснення, але засідання перенесли на 17 лютого.

1