Суд відмовився заарештувати бійців "Беркут" у справі Євромайдану

Їх звинувачують у причетності до вбивства 48 активістів Євромайдану
Важливо
Суд відмовився заарештувати бійців "Беркут" у справі Євромайдану
суд (фото: delo.ua)
20 Жовтня 2020, 18:53
читать на русском

Святошинський районний суд Києва відмовився помістити під домашній арешт колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" Олександра Маринченко та Сергія Тамтуру.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Їх звинувачують у причетності до вбивства 48 активістів Євромайдану.

 20 жовтня, суд присяжних продовжив розглядати справу про розстріл Небесної сотні на вулиці Інститутській у Києві. У цьому злочині звинувачують 5 екс-бійців "Беркута": Сергія Тамтуру, Олександра Маринченка, Павла Аброськіна, Сергія Зінченка та Олега Янішевського, - йдеться в повідомленні.

Всі вони були звільнені в кінці грудня 2019 року для участі в обміні полоненими в рамках домовленостей між президентами України та Росії. "Беркутівці" Тамтура і Маринченко 8 лютого 2020 року повернулися на підконтрольну територію України, всі інші залишилися в ОРДЛО.

Прокуратура попросила суд помістити двох обвинувачених, які повернулися, під домашній арешт, оскільки за даними правоохоронців, вони можуть перешкодити судовому процесу. Проте суд присяжних у вівторок відмовив у цьому клопотанні, зазначивши, що Тамтура і Маринченко не приховуються від суду.

Читайте також

Тих, хто залишився в ОРДЛО "беркутівців" прокуратура просить оголосити в міжнародний розшук.

Нагадаємо, що журналіст Денис Бігус провів розслідування та стверджує, що народний депутат "Слуги народу" Олександр Дубінський, який раніше був журналістом телеканалу 1+1, 2014 року брав участь у дискредитації Майдану. Саме він був автором фейку про "повій на Майдані".