Суд відправив під арешт Пашу Мерседеса

Митрополит УПЦ МП зможе вийти під заставу понад 33 млн грн
Головне
Суд відправив під арешт Пашу Мерседеса
Павло Лебідь (Паша Мерседес)
15 Липня 2023, 09:37
читать на русском

Суд змінив запобіжний захід митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу (Петру Лебедю) на утримання під вартою.

Про це заявила речниця Київської обласної прокуратури Олена Ковальова.

За її словами, суд прийняв рішення змінити запобіжний захід митрополиту Павлу з домашнього арешту на утримання під вартою до 14 серпня.

Також йому надали можливість внести заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Як зазначав прокурор під час судового засідання, митрополит Павло порушив покладені на нього зобов'язання, оскільки він спілкувався з одним з свідків у його справі.

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет. Потім йому було продовжено запобіжний захід.

13 липня СБУ повідомила, що викрила нові факти протиправної діяльності митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла (Петра Лебідя).

Встановлено, що за день до оголошення митрополиту Павлу першої підозри від СБУ він дав відео-інтерв’ю одному з українських медіа. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави. Окрім того, він назвав російську збройну агресію проти України "громадянським конфліктом", який триває з 2014 року.

14 липня Паші Мерседесу змінили запобіжний захід на тримання під вартою.

1