Паша "Мерседес" отримав підозру від СБУ (відео)

Паша "Мерседес" - колишній намісник Києво-Печерської лаври. митрополит Павло (Лебідь)
Головне
Паша "Мерседес" отримав підозру від СБУ (відео)
Павло Лебідь (Паша Мерседес)
1 Квітня 2023, 10:11
читать на русском

Колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу вручили підозру. За його словами, в його домі будуть проводити обшуки.

Про це пише видання РБК-Україна з посиланням на джерела в силових структурах і на заяву самого митрополита Павла.

Як підтвердили виданню джерела, йому вручили підозри за двома статтями, а саме його підозрюють у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та виправданні збройної агресії РФ (ст. 436 ККУ).

Раніше в мережі поширилася інформація про вручення підозри колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври.

Згодом він сам підтвердив цю інформацію та повідомив, що в його домі нібито будуть проводити обшуки.

Нагадаємо, ченцям і вірянам Української православної церкви, афілійованої з Російською православною церквою, із 21 березня заборонили заходити в печери Києво-Печерської лаври, бо комісія оцінює збереження культурних цінностей. 29 березня ченці УПЦ МП мали повністю виїхати з лаври.

Намісник Лаври митрополит Павло заявив, що вони не планують цього робити і подають позов проти національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

Він також відкрито погрожував президенту України Володимиру Зеленському, а міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка назвав "одержимим диявольським збісненням".

Увечері 29 березня сайт УПЦ МП повідомив, що Господарський суд Києва відкрив провадження по справі за позовом Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (Чоловічий монастир) до Нацзаповідника "Києво-Печерська лавра" з приводу розірвання договору оренди з боку заповідника.

Як відомо, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" не планує продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Причиною розірвання договору про безоплатне користування майном вказано рішення РНБО, висновки Міжвідомчої робочої групи та лист Мінкульту.

Як відзначило керівництво заповідника, УПЦ було запропоновано надати список осіб для включення до складу комісії з прийняття-передання державного майна.

Раніше повідомлялося, що міністерство культури України рекомендувало не продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Трапезної церкви для УПЦ Московського патріархату.

Також в Україні відкрили кримінальні провадження проти священнослужителів Лаври, які належать до УПЦ МП і під час війни прославляли під час молебнів росію. Під час обшуків у Лаврі СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та "сумнівних" громадян рф під час безпекових заходів у приміщеннях УПЦ (МП).

Читайте також

1