Паша Мерседес отримав нову підозру від СБУ (відео)

Митрополит публічно заперечував існування України як суверенної держави
Головне
Паша Мерседес отримав нову підозру від СБУ (відео)
Павло Лебідь
14 Липня 2023, 09:40
читать на русском

Служба безпеки Україна викрила нові факти протиправної діяльності митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла (Петра Лебідя). Тепер його можуть помістити під варту.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Встановлено, що за день до оголошення митрополиту Павлу першої підозри від СБУ він дав відео-інтерв’ю одному з українських медіа. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави.

Окрім того, він назвав російську збройну агресію проти України "громадянським конфліктом", який триває з 2014 року.

Ініційована СБУ судова лінгвістична експертиза підтвердила ці факти злочинних дій клірика.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили митрополиту про нову підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань вчинене службовою особою повторно);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України за вчинене службовою особою повторно).

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Продовжуються слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів.

Санкції статей передбачають до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет. Нині йому продовжено запобіжний захід.

Читайте також

1