Паша Мерседес подав позов до суду проти президента Зеленського

Щодо скандального митрополита УПЦ МП Павла накладено 14 видів персональних санкцій
Головне
Паша Мерседес подав позов до суду проти президента Зеленського
Павло Лебідь
1 Травня 2023, 14:05
читать на русском

Колишній намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) подав позов проти президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Главком".

Зокрема, митрополита Павла позбавлено права користуватися та розпоряджатися активами, заборонено набувати у власність земельні ділянки, позбавлено державних нагород України – всього 14 видів персональних санкцій. Санкції запроваджено на п’ять років.

За даними НАЗК, підставами для накладання санкцій на митрополита УПЦ МП Павла (Лебідь) є його підтримка дій та політики РФ, які підривають та загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, а також її стабільності та безпеці.

Як відомо, митрополит УПЦ МП Павло перебуває під цілодобовим домашнім арештом у селі Вороньків на Київщині. 1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет.

Читайте також

1