Суд відпустив підозрюваних у причетності до вбивства Окуєвої

Також відпустили можливого вбивцю директора компанії "Caparol Україна"
Суд відпустив підозрюваних у причетності до вбивства Окуєвої
Аміна Окуєва Фото: Amina Okueva у Фейсбуці
28 Січня 2021, 10:19
читать на русском

Суд відпустив з-під варти підозрюваних у причетності до кількох замовних вбивств, зокрема, й учасниці війни на Донбасі Аміни Окуєвої.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на судові рішення, оприлюднені в судовому реєстрі.

Зокрема, зазначається, що суд випустив з-під варти щонайменше вісьмох осіб, яких поліція вважає причетними до угрупування, що здійснювало резонансні злочини.

За даними видання, на волю підозрювані у вбивстві директора компанії "Caparol Україна" Павла Заможного у 2016 році, начальника відділу реклами столичного метрополітену Павла Міленького у 2019 році та бізнесмена Костянтина Хоруженка у 2014 році.

Організатором угрупування правоохоронці вважають уродженця Дагестану Ігоря Редькіна. У січні цього року йому продовжили арешт.

Читайте також

Раніше у поліції повідомляли, що у них є прямий доказ причетності Редькіна до замовного злочину: виділено експертами його профілі ДНК на знарядді вбивства. З нього 30.10.2017 року розстріляли із засідки джип, вбивши Аміну і поранивши її чоловіка Адама Осмаєва.

Нагадаємо, Аміна Окуєва – українська військовослужбовиця. 30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді в смт Глеваха невідомі розстріляли автомобіль, у якому перебували українські добровольці, ветерани АТО Аміна Окуєва та її чоловік Адам Осмаєв. Від численних поранень Аміна загинула на місці. Поховали її у Дніпрі.

Третього грудня 2020 року у Глевасі (Фастівський район Київщини) на місці загибелі Аміни Окуєвої відкрили меморіальний знак. Меморіал зроблений у вигляді скелі, він відлитий з бетону, щоб захистити від вандалів і встановлений на місці, звідки зловмисники стріляли в Аміну.

Меморіал пам'яті Аміни Окуєвої Фото: Нацполіція

1