В СБУ показали докази причетності працівника служби до організації вбивства - аудіо

Колишньому першому заступнику голови СБУ оголошено про підозру
Головне
В СБУ показали докази причетності працівника служби до організації вбивства - аудіо
СБУ Фото: ssu.gov.ua
28 Січня 2021, 09:31
читать на русском

Колишнього першого заступника голови Служби безпеки Дмитра Нескоромного підозрюють в організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Як повідомляє пресслужба СБУ, головне слідче управління, котре здійснює досудове розслідування цього злочину під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора, встановило, що Нескоромний спільно зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком вирішили позбавити життя начальника ГУВБ СБУ Андрія Наумова.

Серед доказів, які це підтверджують, – відео- та фотоматеріали, аудіозаписи розмов Расюка, Нескоромного та інших осіб, під час яких, зокрема, обговорюється організація вбивства, виконавці та інші деталі, - зазначають в СБУ.

За версією слідства основним мотивом злочину став той факт, що Наумов був перешкодою для повернення Нескоромного на високу посаду в керівництві Служби, а також виступав проти призначення окремих членів екскоманди Нескоромного в СБУ.

Читайте також

Фігуранти справи розробили детальний план посягання на життя Наумова. Задля його виконання співробітник АТЦ Расюк упродовж жовтня 2020 – січня 2021 року підшукав виконавців злочину, забезпечив їх фінансування, організував стеження за Наумовим. Це також підтверджено матеріалами справи та відповідними аудіо записами, - запевняють у Службі безпеки.

В СБУ кажуть, що їм вдалося запобігти вчиненню замовного вбивства. А під час чергової передачі грошових коштів затримано Расюка, якому 23 січня 2021 Шевченківський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також силовики повідомляють, що наразі ведеться розшук Нескоромного, щоб допитати його як підозрюваного, та щоб вручити йому клопотання про обрання запобіжного заходу.

Ознайомитись із записами розмов фігурантів справи можна за посиланнями:

  • Расюк з іншою особою обговорює організацію замовного вбивства Наумова - тут.
  • Зустріч Нескоромного та Расюка - тут.

Нагадаємо, 23 січня пресслужба СБУ повідомила, що в ході реалізації слідчо-оперативних заходів із припинення злочину, а саме – запобігання вбивству начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, затримали колишнього першого заступника голови Служби безпеки Дмитра Нескоромного. Однак після затримання йому вдалося втекти в невідомому напрямку.

Пізніше Нескоромний у своєму Telegram-каналі повідомив, що він знаходиться в Європі, а також анонсував пресконференцію, на якій він має намір розповісти про корупцію в Україні. Усі звинувачення на свою адресу він відкидає.

Милуючись краєвидами одного німецького містечка, планую найближчими днями оприлюднити інформацію про даму серця Баканова, яка живе у Москві, за якою він тужить, і яка є інструментом шантажу з боку ФСБ. Крім того, я повідомлю про те, хто отримує відкати і "дивіденди" на "Великому будівництві", про родинні зв'язки Єрмака в Росії та справжні причини, чому був зірваний обмін полоненими, - написав Нескоромний.