СБУ: Загроза російського вторгнення в Україну зберігається

Зростає мілітаризація тимчасово окупованої території Криму та Севастополя
Важливо
СБУ: Загроза російського вторгнення в Україну зберігається
СБУ (фото: пресслужба Служби безпеки)
25 Січня 2021, 13:14
читать на русском

Служба безпеки України пояснила мету та сценарій осінніх навчань українських силових структур у Херсонській області в районі Північнокримського каналу, Каховської ГЕС та Каховського судноплавного шлюзу.

За даними СБУ, зберігається загроза російського вторгнення в Україну.

Посилюються угруповання збройних сил Російської Федерації та його наступальний потенціал, регулярно проводяться масштабні військові навчання поблизу державного кордону України, що свідчить про збереження загрози військового вторгнення. Зростає мілітаризація тимчасово окупованої території автономної республіки Крим та міста Севастополя, – зазначили в СБУ у відповідь на запит "Радіо Свобода".

Читайте також

Як відомо, у вересні координаційна група Антитерористичного центру при регіональному органі Служби безпеки України провела планове багатоетапне антитерориcтичне тренування на території шести районів Херсонщини - там, де розташовано низку терористично уразливих і стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури області, зокрема військовий об’єкт ЗС України, Каховська ГЕС, Каховський судноплавний шлюз та споруди Північно-Кримського каналу.

Нагадаємо, представник пресцентру Міноборони полковник Олександр Мотузяник повідомив, що збройні сили РФ нарощують боєздатність першого та другого армійських корпусів на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. 

У Міноборони повідомили, що Росія продовжує постачати на Донбас військову техніку. Тільки у жовтні 2020 року до оперативного угруповання російських окупаційних військ з території РФ доставлено до 20 вантажних автомобілів зі стрілецькою зброєю.

1