Суд виправдав нардепа Колєснікова та повернув йому 750 тисяч гривень застави

Народного обранця звинувачували у незаконному отриманні компенсацій за оренду житла
Головне
Суд виправдав нардепа Колєснікова та повернув йому 750 тисяч гривень застави
Дмитро Колєсніков Фото: Nikolina1878 commons.wikimedia.org
22 Вересня 2022, 12:30
читать на русском

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив вирок у справі народного депутата Верховної Ради VIII скликання.

Як повідомили у пресслужбі суду, депутата ВР VIII скликання визначили невинуватим та виправдали у зв'язку із "недоведеністю наявності в його діях складу даного кримінального правопорушення".

У зв’язку з ухваленим вироком вказаній особі також скасовано запобіжний захід у вигляді застави. Сума застави у розмірі 750 000 грн має бути повернена заставодавцю. Цивільний позов Управління справами Апарату Верховної Ради України про відшкодування завданої злочином шкоди – залишено без розгляду, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видання "Слово і діло", йдеться про депутата Дмитра Колєснікова - за версією обвинувачення, з грудня 2014 до жовтня 2018 року Колесніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номера в готелі "Київ" у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, детективи встановили, що депутат мав власне житло в столиці.

Довідково: Колєсніков Дмитро Валерійович - народний депутат Верховної Ради VIII скликання. Був обраний до парламенту у 2014 році від партії "Опозиційний блок".

У 2010 році був міністром промислової політики.

У грудні 2010 року очолював Державне агентство з управління державними корпоративними правами та майном, а у грудні 2012 року - головою Дніпропетровської ОДА. Колишній член Партії регіонів.

Колєсніков, за даними Руху "Чесно", фігурував в антикорупційних розслідуваннях щодо владних та податкових зловживань.

У грудні 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України повідомили Колєснікову про підозру у кримінальній справі про незаконне отримання компенсації за житло з бюджету.