Суд залишив у силі вирок Януковичу за державну зраду

Апеляційний суд залишив в силі вирок, яким експрезидента В.Януковича засуджено до 13 років позбавлення волі
Головне
Суд залишив у силі вирок Януковичу за державну зраду
Віктор Янукович Фото: informator.press
2 Жовтня 2020, 17:58
читать на русском

Київський апеляційний суд залишив у силі вирок Оболонського райсуду Києва, який заочно засудив експрезидента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду. Про таке рішення суду повідомляє Офіс генпрокурора України на своїй сторінці у Facebook.

2 жовтня 2020 року Київським апеляційним судом відмовлено в задоволенні апеляційних скарг адвокатів В.Януковича на вирок Оболонського районного суду від 24 січня 2019 року. Вирок набрав законної сили. Колегія суддів апеляційної інстанції визнала обґрунтованими доводи прокурорів та залишила без змін вирок, яким експрезидента України В. Януковича засуджено за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України та призначено остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі, - йдеться у повідомленні ГПУ.

https://www.facebook.com/pgo.gov.ua/photos/a.108689807312839/223120279203124/

У той же час, адвокат Януковича Віталій Сердюк написав на своїй сторінці у Facebook, що рішення Київського апеляційного суду буде оскаржено у Верховному Суді.

#справа_втрата_КримуРешение Киевского апелляционного суда в отношении Виктора Януковича – очередная попытка отвести...

Gepostet von Виталий Сердюк am Freitag, 2. Oktober 2020

Як повідомлялося, 12 травня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про тримання під вартою екс-президента України Віктора Януковича - у справі про організацію масових убивств на Майдані.

Читайте також

Печерський суд уже ухвалював рішення про заочний арешт Януковича. 4 травня 2020 року суд обрав Януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у справі про узурпацію влади, задовольнивши клопотання Офісу генпрокурора.

В Офісі генпрокурора заявили, що заочний арешт Януковича дасть змогу розпочати процедуру екстрадиції та звернутися по дозвіл на спеціальне розслідування.

1