Суд заочно заарештував колишнього міністра охорони здоров'я Степанова через махінації з паспортами

Його підозрюють у незаконному заволодінні понад 450 млн грн
Головне
Суд заочно заарештував колишнього міністра охорони здоров'я Степанова через махінації з паспортами
Ексміністр охорони здоров’я Максим Степанов
14 Вересня 2023, 15:04
читать на русском

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні понад 450 млн грн, коли він очолював державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна".

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"За клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід ексдиректору ДП "Поліграфкомбінат", підозрюваному у привласненні та легалізації півмільярда гривень", - йдеться у повідомленні.

Суд погодився з доводами прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому міністру охорони здоров'я Максиму Степанову та іншим особам. За версією слідства, ексдиректор "Поліграфкомбінату", яким тоді був Степанов, для власного збагачення при закупівлі розхідних матеріалів для виготовлення документів (зокрема паспортів для виїзду за кордон та ін.) використав підконтрольну йому компанію зареєстровану в Естонії. Матеріали для українського держпідприємства закуповувались не напряму у виробників, а через цю компанію-прокладку. У такий спосіб ціни завищувались у 4-6 разів. Це дозволило зосередити на рахунках естонської компанії суму у розмірі, який еквівалентний сумі близько 450 млн грн.

Після чого такі кошти, переказувались на рахунки великої кількості компаній, зареєстрованих різних країнах. Таким чином забезпечувалось маскування їх незаконного походження. Для допомоги у реалізації такої схеми, колишній високопосадовець залучив наближену до себе особу та одного із начальників відділів "Поліграфкомбінату".

Читайте також

1