Судд Тандир, який сидить у СІЗО за смертельну п`яну ДТП, переписав усе майно на дружину і розлучився з нею

Родина загиблого нацгвардійця Вадима Бондаренка не встигла накласти арешт на майно судді до того, як він розлучився і переписав його на дружину
Головне
Судд Тандир, який сидить у СІЗО за смертельну п`яну ДТП, переписав усе майно на дружину і розлучився з нею
Олексій Тандир
16 Грудня 2023, 09:36
читать на русском

Суддя Макарівського суду Олексій Тандир 12 грудня переписав на колишню дружину Людмилу квартиру у Святошинському районі Києва площею 68,8 кв. метрів і машиномісце.

Про це пише видання "Бабель".

Того ж дня Людмила Тандир переписала на чоловіка свою земельну ділянку в Київській області площею 12 соток. Машина «Лексус», на якій голова Макарівського суду збив на смерть нацгвардійця Вадима Бондаренка, належала його дружині.

Згідно з останньою декларацією  Тандир мав у власності тільки квартиру й машиномісце.

Так Тандири поділили майно після розлучення, яке оформив Святошинський суд 6 грудня. Позов подала Людмила, Олексій не заперечував. Також вона подала позов на аліменти. Рішення щодо цього ухвалить суд 30 січня.

Родина загиблого нацгвардійця Вадима Бондаренка не встигла накласти арешт на майно судді до того, як він розлучився і переписав його на дружину. Родина загиблого 20 листопада подала заяву в Святошинський суд про арешт.

Суддя, який слухає справу проти Тандира, сказав, що розгляне питання лише після того, як заслухає свідчення родичів загиблого.

Батько та рідний брат загиблого виступили в суді 20 листопада, а 4 грудня мала виступити вдова Анна. Адвокати Тандира не з’явилися на засідання з поясненням, що беруть участь в іншому судовому процесі.

Адвокати родини нацгвардійця звинуватили адвокатів обвинуваченого в затягуванні процесу і зриві засідання. Натомість Тандир вважає, що адвокати Бондаренків маніпулюють, а відсутність його адвокатів — збіг обставин. Слухати свідчення вдови без своїх адвокатів Тандир відмовився, тому засідання скасували.

Захист родини загиблого вже готує позов та наполягатиме на арешті майна Тандира, відписаного дружині. Адвокати вважають, що перепис майна «направлений на перешкоджання» потерпілим в отриманні компенсації.

Як відомо, 26 травня у Києві близько опівночі голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир за кермом автомобіля "Лексус" скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України Вадима Бондаренка, який ніс службу на КПП при в'їзді до Києва. Нацгвардієць, який був родом із Черкащини й виховував трьох дітей, загинув.

Правоохоронці з'ясували, що Тандир перебував за кермом у нетверезому стані. Йому оголосили підозру, а пізніше обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Суддя Олексій Тандир, перебуваючи пів року у слідчому ізоляторі, отримує зарплатню в Макарівському районному суді Київської області. З моменту скоєння Тандиром смертельної ДТП, йому нараховували щомісяця 63 тисячі грн.

Читайте також