Суддя, якого затримали на хабарі у 35 000 доларів від ексдиректора "Мотор-Січі" Богуслаєва, повернувся до роботи

Суддя Віктор Глиняний та ще троє його колег були затримані на гарячому при отриманні хабаря за скасування арешту двох літаків, що проходять у справі колаборанта Богуслаєва
Головне
Суддя, якого затримали на хабарі у 35 000 доларів від ексдиректора "Мотор-Січі" Богуслаєва, повернувся до роботи
22 Квітня 2024, 09:44
читать на русском

Минулого року САП та НАБУ взяли на гарячому одразу 4 суддів Київського апеляційного суду. За хабар вони мали скасувати арешт майна на два літаки у справі колишнього керівника "Мотор-Січі", зрадника України В'ячеслава Богуслаєва.

Проте зараз один з суддів Віктор Глиняний уже повернуся до роботи та сам судить підозрюваних. Виявилось, що за нього внесли 5 млн гривень застави та через 10 днів відпустили з-під варти.

Хто сплатив таку суму — невідомо.

Нагадаємо. 30 листопада стало відомо, що у Києві було затримано чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які підозрюються в отриманні хабаря за рішення про скасування арешту майна у справі екскерівника "Мотор-Січі" В'ячеслава Богуслаєва. Йдеться про чотирьох суддів: Юрій Слива, Віктор Глиняний, Ігор Паленик та В'ячеслав Дзюбін.

Встановлено, що 28 листопада «суддя-посередник» отримав від представника приватної компанії неправомірну вигоду за задоволення скарги на ухвалу місцевого суду про накладення арешту на повітряні судна.

Після одержання коштів вказаний суддя 10 тис. дол. США залишив собі, а 25 тис. дол. США передав колегам, які виносили судове рішення.
29 листопада 25 тис. дол. США були розподілені між всіма членами колегії суддів, які здійснювали апеляційний розгляд.

Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, одержані в якості неправомірної вигоди.

Читайте також

1