Експрезидент "Мотор Січі" Богуслаєв проситься на обмін до росії - ЗМІ

Богуслаєва звинувачують у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору
Головне
Експрезидент "Мотор Січі" Богуслаєв проситься на обмін до росії - ЗМІ
Вячеслав Богуслаєв
11 Травня 2023, 10:52
читать на русском

Колишній президент "Мотор Січі" В’ячеслав Богуслаєв, підозрюваний у колаборації та пособництві державі-агресору, попросив включити його в список на обмін з Росією.

Як повідомляє видання "Схеми", про це йдеться у листі-заяві за підписом Богуслаєва на ім’я керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

"Прошу додати мене у список на обмін з Російською Федерацією", - йдеться у листі.

У документі стоїть його підпис з приміткою: "Богуслаєв, пенсіонер, інвалід 1 групи". Заява була направлена 20 березня 2023 року.

"Україна і надалі буде застосовувати всі доступні інструменти для того, щоб повертати наших військовополонених та незаконно утримуваних цивільних осіб від держави-агресора. Але що стосується конкретних кейсів та прізвищ, ми можемо коментувати це лише за результатами", - заявив у коментарі "Схемам" представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що не виключає можливості обміну Богуслаєва, зазначивши, що цей процес може бути подібним до обміну проросійського політика, кума Путіна Віктора Медведчука. Його у вересні 2022 року обміняли на 200 українських військових.

Нагадаємо, 23 жовтня Служба безпеки України затримала екснардепа - регіонала, президента компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Чоловіка підозрюють у колабораціонізмі й пособництві Росії. Він постачав двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста та села. При цьому він виправдовував напад Росії та висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ. Також з`ясувалося, що Богуслаєв має російський паспорт.

Читайте також

1