У затриманого за держзраду Богуслаєва знайшли майно у Франції (відео)

Кінцевим бенефіціаром апартаментів та особняків, за даними журналістів, є син затриманого президента "Мотор Січ" Олександр Богуслаєв
Головне
У затриманого за держзраду Богуслаєва знайшли майно у Франції (відео)
Вячеслав Богуслаєв
29 Листопада 2022, 10:16
читать на русском

Сім'я президента корпорації "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, якого звинувачують у держзраді, володіє елітною нерухомістю у Франції.

Про це йдеться у новому розслідуванні проєкту "Схеми".

За даними журналістів, кінцевим бенефіціаром елітної нерухомості у Франції є син затриманого президента "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва.

Майном на Лазурному березі володіє низка компаній, які записані на Олександра Богуслаєва. Ринкова вартість виявленої елітної нерухомості на момент покупки, як кажуть у розслідуванні, становить 4,59 млн євро. Враховуючи, що розцінки на житло у Франції за останні десять років зросли майже на 30%, поточна ціна — майже 6 млн євро (228 млн гривень за курсом НБУ від 28 листопада — ред.).

Зокрема, син В'ячеслава Богуслаєва володіє фірмою SCI DE LA PROMENADE DES ANGLAIS, на яку записано квартиру та підвальне приміщення в Ніцці на англійській набережній вартістю 850 тисяч євро. Ще одна фірма SCI BELLE EPOQUE володіє двома апартаментами на 588 та 622 квадратні метри відповідно на бульварі Гюго в Ніцці. За даними журналістів, вартість житла на момент купівлі складала 1,32 млн євро.

В елітному ЖК, що розташований у муніципалітеті Вільнев-Лубі, фірма Олександра Богуслаєва SCI DES ANGES володіє ще двома квартирами, вартість яких оцінюється у 800 тисяч євро. На іншу французьку компанію SCI SLAVA, бенефіціарами якої є син обвинуваченого у держзраді президента "Мотор Січ" та бізнесмен Сергій Шинкаренко, зареєстрований маєток у Ніцці вартістю 1,62 млн.

У матеріалі сказано, що автори розслідування звернулися до Олександра та В'ячеслава Богуслаєва з проханням прокоментувати виявлене у Франції елітне житло. Крім цього, журналісти "Схем" очікують від прокуратури та Служби безпеки відповіді на запити щодо того, чи правоохоронці клопотатимуть про арешт нерухомості та можливу конфіскацію на користь України.

Нагадаємо, 23 жовтня Служба безпеки України затримала екснардепа - регіонала, президента компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Чоловіка підозрюють у колабораціонізмі й пособництві Росії. Він постачав двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста та села. При цьому він виправдовував напад Росії та висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ. Також з`ясувалося, що Богуслаєв має російський паспорт.

Читайте також

1