Судно з українською кукурудзою, від якого відмовився покупець з Лівану, пришвартувалося в Туреччині

Судно Razoni першим вийшло з Одеського порту
Судно з українською кукурудзою, від якого відмовився покупець з Лівану, пришвартувалося в Туреччині
Судно з українською кукурудзою / Фото: facebook.com/UkrEmbassyLeb
10 Серпня 2022, 15:52
читать на русском

Судно з українською кукурудзою, від якого відмовився покупець у Лівані через "порушення термінів доставки", пришвартувалося у турецькому порту Мерсін.

Про це повідомив посол України в Лівані Ігор Осташ на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Судно Razoni, що першим вийшло з Одеського порту і прямувало до порту Триполі у Лівані, пришвартувалося у порту Мерсін у Туреччині, а це означає, що усі проблеми навколо цього суховантажу зникли, - заявив

За його словами, після того, як замовник відмовився від вантажу в порту Триполі (Ліван), він побачив величезне зацікавлення до України щодо постачання зерна до країн Близького Сходу.

За даними сервісу для відстеження суден Marine Traffic, судно прибуло в порт 9 серпня.

Маршрут судна Razoni / Фото: MARINE TRAFFIC

Нагадаємо, що в неділю, 7 серпня, заплановане прибуття першого судна з українською кукурудзою до порту Триполі (Ліван) було скасоване.

Компанія Marine Traffic, яка стежить за рухом суден і розташуванням кораблів у морі, показала, що судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне стоїть на якорі в Середземному морі поблизу Туреччини.

Міністр транспорту Лівану Алі Хамі написав у Twitter, що судно, "яке мало дістатися до порту Триполі в Лівані, змінило свій статус".

8 серпня на Facebook-сторінці Посольства України у Лівані повідомили, судно Razoni з українською кукурудзою не вивантажилося у Лівані, оскільки покупець відмовився приймати вантаж через затримки термінів доставки (більш як 5 місяців). Тепер вантажовідправник шукає нового одержувача.

1