Суецький канал уже перетнули понад сто кораблів

113 суден ще вранці пройшли канал
Суецький канал уже перетнули понад сто кораблів
Контейнеровоз застряг у Суецькому каналі Фото: GETTY IMAGES
30 Березня 2021, 19:55
читать на русском
Понад сотня кораблів уже перетнула Суецький канал після контейнеровоза Ever Given, який заблокував на тиждень канал.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцеві ЗМІ.

Зазначається, що 113 суден пройшли канал станом на 06:00 за Ґринвічем у вівторок вранці, як і планувалося згідно з попередньо оголошеним розкладом.

Голова Управління Суецького каналу Усама Рабі сказав, що ще 95 суден пройдуть до 19:00 за місцевим часом у вівторок і ще 45 до опівночі, підтвердивши, що він сподівається, що затримка, спричинена блокуванням, буде усунена протягом трьох-чотирьох днів.

Читайте також


Контекст. Суецький канал є найважливішим маршрутом поставок нафти з Близького Сходу до Європи та США і в цілому одним з найважливіших торговельних маршрутів світу. На нього припадає 10 відсотків глобальної морської торгівлі, у 2020 році через нього пройшли майже 19 тисяч суден.

Контейнеровоз Ever Given перекрив Суецький канал 23 березня. Це найбільше судно, з яким колись мали проблеми в акваторії Єгипту. Його розміри - 59 на 400 метрів (це довжина чотирьох футбольних полів).

Вранці 29 березня гігантський контейнеровоз зняли з мілини під час третьої спроби рятувальних служб, і він відновив свій рух.

1