Сухо, але прохолодно: якою буде погода 23 лютого

На півночі та сході вночі очікуються морози
Сухо, але прохолодно: якою буде погода 23 лютого
Сніг у горах, зима Фото: Pexels
23 Лютого 2023, 08:08
читать на русском

У четвер, 23 лютого, в Україні опадів не очікується. Вітер остаточно заспокоїться, а температура вдень буде не вищою за +2 вдень, а вночі до -16.

Про це повідомляє  Укргідрометцентр.

По всій території України очікується мінлива хмарність. Без опадів.

Вітер північний з переходом у західній частині на південно-східний 5-10 м/с. На дорогах північно-східних областей місцями ожеледиця.

Температура у східних та північно-східних областях вночі 11-16° морозу, вдень 3-8° морозу; у західних, більшості південних областей та в Криму вночі 0-5° морозу, вдень 2-7° тепла, на Закарпатті до 10° тепла; на решті території вночі 5-10° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

У п'ятницю в західних, північних та подекуди центральних областях очікується помірний дощ і сніг. Температура у східних, північно-східних областях становитиме вночі -10 -16, подекуди до -19 градусів, а вдень від - 4 до +2. У західних областях і на крайньому півдні температура повітря вночі становитиме близько 0 градусів. При цьому вдень прогнозується +6 +12 градусів, а на решті території вночі -3 -9 градусів, вдень +1 +7.

Нагадаємо, народний синоптик Станіслав Щедрін вважає, що весна в Україні буде ранньою. Березень розпочнеться з потепління, температура буде в межах +9...+11, на заході країни повітря прогріється до +10...+13. Опадів буде небагато, а сонця побільшає. В кінці березня побільшає хмар, але ще дужче потепліє. На заході та півдні можуть бути періоди, коли температура сягатиме +14....+18 градусів.

На початку квітня в Україну прийде похолодання. Зокрема, в Карпатах можливий сніг, а на решті території України - перші весняні зливи та грози. Але вже з другої декади місяця по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

Читайте також

1