Сухо та сонячно: синоптики про погоду у вихідні

Після 15 серпня Україну накриє спека
Сухо та сонячно: синоптики про погоду у вихідні
Погода, річка Фото: Миколаївський гідрометеорологічний центр
14 Серпня 2021, 08:08
читать на русском

Синоптики обіцяють теплі та сухі вихідні, 14 та 15 серпня, в Україні - утримається сонячна та малохмарна погода.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, антициклон Elfi блокуватиме прихід вологої повітряної маси від циклонів Kurt та Luciano та зумовить суху сонячну погоду.

От лише над Азовським морем та сходом Чорного моря продовжить ще крутитися локальний циклон, забезпечуючи більше хмарності над південним сходом країни та окремі дощі на Приазов'ї та Луганщині, - йдеться у повідомленні.

У наступні три доби у більшості областей очікується суха погода, лише в Луганській, Донецькій, Запорізькій областях та Криму у вихідні місцями проллється короткочасний дощ, можливі грози.

Температура повітря вночі становитиме 10-17 градусів, вдень завтра 24-29, на Закарпатті до 31, 15-16 серпня 27-32, на південному заході країни потеплішає до 34 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко прогнозує, що 15-го серпня температура повітря почне підвищуватися. Очікується 26-31 градус. Суха повітряна маса домінуватиме в усіх областях.

У Києві - сонячна погода з температурою повітря 27-28 градусів. У неділю, 15-го серпня, в столиці потеплішає до 30 градусів.

За її прогнозом, з початку наступного тижня спека в більшості областей України посилиться до 30-35 градусів.

Нагадаємо, синоптики кажуть, що у другій декаді серпня Україну знову накриють істотні опади та різке зниження температури до 26 градусів. Однак в кінці місяця спека повернеться.

Читайте також