Суне похолодання з заморозками: синоптики про погоду на тиждень

Разом зі зниженням градусів прийдуть дощі
Суне похолодання з заморозками: синоптики про погоду на тиждень
Весна, квітень (Фото: Парламент.UA)
16 Травня 2022, 15:03
читать на русском

Погода в Україні до кінця тижня буде мінливою - у середу-четвер значно похолодає, по всій країні прогнозуються дощі. Проте вже наприкінці тижня тепло повернеться.

Як передає Український гідрометеорологічний центр, 17 травня дощі з грозами прийдуть на Закарпаття та Прикарпаття. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 4-9, на півдні країни 10-15 градусів. Вдень 16-21, на Одещині до плюс 25.

У Київській області опадів синоптики не прогнозують. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 7-9, вдень 18-20 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко інформує, що завтра протягом дня буде тепло - до 20 градусів, на Півдні та в південно-західній частині 20-24 градуси.

 У Києві 17-го травня дощ малоймовірний. Ніч - холоднувата, свіжа, 6-9 градусів, завтра вдень передбачається до +17, +18 градусів. Вітер північно-західний, все ще поривчатий, ніяк не вгомониться, - написала вона.

За її прогнозом, у середу в більшості областей України очікується короткочасне похолодання. Зокрема, вночі у північних, західних, східних та центральних областях навіть можливі місцями невеликі заморозки на грунті. Вдень повітря прогріватиметься до 17 градусів.

За даними УГМЦ, в середу, 18 травня, дощі оминуть лише Одеську область. Цього дня прогнозується значне зниження температури повітря - до 15 градусів. Щоправда, тепліше буде на Півдні - до 19.

19 травня потепління повернеться, однак дощі з грозами прогнозуються на Сході та Півдні. Тут денна температура повітря впаде до 15-17 градусів. На решті території - без опадів, вдень до 16-22 градусів.

Вже з 20 травня синоптики обіцяють дощі лише на Півдні та Сході, потепління буде відчутним - до 20-25 градусів.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у 2022 році українців чекають температурні рекорди та погодні аномалії.